Uudenkaupungin kirjaston pihalla nähdään tänään nukketeatteria

UUSIKAUPUNKI. Uudenkaupungin kirjaston pihalla esitetään tänään maanantaina 30. heinäkuuta kello 16 nukketeatteria: Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika.

Kyseessä on Suomen yksi kuuluisimmista, arvostetuimmista ja kenties vaikeimmin luettavista kirjallisista teoksista, joka sai nukketeatterillisen ensi-iltansa kesällä 2013 Kustavin kirjallisuusviikolla. Esitys on siitä lähtien kiertänyt kulttuuritapahtumia ja kesärientoja ympäri Suomea, ja on lähtenyt jälleen tänä kesänä kiertueelle.

Alastalon salissa, Eevastiina ja lokinpoika on Elina Lajusen dramatisoima ja ohjaama tiivis ja rytmikäs nukketeatteritulkinta Volter Kilven kuuluisasta romaanista. Esiintyjinä ovat nukketaiturit Merja Pöyhönen ja Timo Väntsi, muusikkona toimii harmonikallaan Olli Kari.

Esitys kertoo olennaiset käänteet romaanista kaikenikäisille katsojille. Esitys hauskuuttaa perheen pienimpiä mutta tarjoaa herkkuja myös Volter Kilven rikkaan kielen ystäville. Esitys on helsinkiläisen Nukkehallituksen, turkulaisen Tehdas Teatterin ja Seurasaaren Ulkomuseon yhteistuotanto. 

Uudenkaupungin kirjaston noin tunnin mittaiseen esitykseen on vapaa pääsy. Sateen sattuessa esitys pidetään kirjaston sisätiloissa.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira