Uusi hotelli palvelee idyllisellä alueella aittarannassa

Hotelli Aittaranta saatiin auki nopealla aikataululla, mutta vieraiden ei tarvitse kiirehtiä mihinkään. 16 huoneesta neljä soveltuu pidempiaikaisempaankin majoittumiseen. Vastaanotossa Cafe Aitan puolella hymyilee tutut kasvot.

UUSIKAUPUNKI. Aivan Uudenkaupungin ydinkeskustan liepeille, Kaupunginlahden rantaan, sen sillan pieleen, on juuri valmistunut uusi, ulkoasultaan historiallisia suolamakasiineja kunnioittava Hotelli Aittaranta. Viereinen Cafe Aitta puolestaan toimii sekä hotellin vastaanottona, sekä tarjoaa aamiaisen hotellivieraille ja muille asiakkaille.

– Hotellissa on kahdessa kerroksessa kaikkiaan 16 huonetta ja aittarakennuksen yläkerrassa lisäksi vielä kaksi, kertoo Kari Dahlberg, joka omistaa hotellin yhtiönsä kautta yhdessä Hannu Hotasen kanssa.

– Yksi huoneistamme on rakennettu liikuntarajoitteisille ja kahdessa on myös sauna. Neljä huoneista on varustettu myös pesukoneella, joten pidempiaikainenkin majoittuminen on mahdollista, listaa Dahlberg huoneiden varustelua. Pinta-alaltaan hillityn tyylikkäästi sisustetut huoneet ovat 23–33 m2.

Nopealla aikataululla

Hotellihuoneet ovat hillittyjä sisustukseltaan.

Hotelli Aittarannan synnyn alkusysäys oli Dahlbergin mukaan osaltaan sattumaa.

– HotGroup omisti Cafe Aitan tilat ja Hotanen teetti sisäremontin kauttani. Pyysi tapetoinnin tehtävän kuin tekisin omaani. Kun sitten aittaa tarjottiin ostettavaksi, sanoin Hotaselle, että mikäli hän lähtee mukaan viereisen kahden tontin rakentamiseksi hotelliksi, niin sitten kaupat tehdään.

Tähän tarjoukseen Hotanen tarttui ja koko viime talvi miesten prioriteetti oli Hotelli Aittarannan rakentamisessa.

– Nyt alkaa pikkuhiljaa olla valmista, mutta kun jotain uupuu, niin kaikkea saa hankkia sitten kerralla kuusitoista kappaletta. Viimeksi olen tuonut tänne kuusitoista roskista, kun huoneissa ei sellaisia vielä ollut, Dahlberg naurahtaa.

– Vielä uupuu katolta lumiesteet, mutta niitä ei toivottavasti lähiviikkoina tarvita.

Hotellin suunnittelutyön on tehnyt arkkitehtitoimisto Ossi Sarkoranta.

Tuttuja kasvoja Aitassa

Taina Aalto (vas.) ja Tanja Nyberg antavat kasvot sekä omalle Cafe Aitalle, että viereiselle Hotelli Aittarannalle, jonka vastaanotto on heidän harteillaan.

Dahlberg ja Hotanen ostavat Hotelli Aittarannalle vastaanotto- sekä aamiaispalvelut Cafe Aitasta, jonka tuore yrittäjäkaksikko Tanja Nyberg sekä Taina Aalto ovat kouliintuneita tekijöitä ravintola-alalla. Yhdessä ja erikseen. Kumpikin on työskennellyt uusikaupunkilaisissa ravintoloissa vuosikaudet, joten paikallisille Aitassa vastassa ovat tutut kasvot. Aalto ja Nyberg ovat tehneet saman työnantajan palveluksessa yhdessä aiemmin töitä kymmenen vuotta, joten kumpikin tuntee toisensa entuudestaan hyvin.

– Viimeiset ajat on menty aika pienillä yöunilla, myöntää Nyberg yrityksen starttivaiheesta.

– Kun tätä yrittäjämahdollisuutta tarjottiin, niin välttämättä en olisi yksin lähtenyt, mutta Tainan mukaantulo teki sitten ratkaisusta oikeastaan aika helpon, ja vastuu on puolet pienempi.

Hotellin vastaanotto ja aamiaistarjoilu antaa lounaskahvilan toiminnalle naisten mukaan hyvän lisän.

– Aamiainen on tarjolla kaikille asiakkaille kuin myös lounaskin. Meillä on myös aina salaattivaihtoehto tarjolla, Nyberg muistuttaa.

– Lisäksi kahvilassa on tarjolla muun muassa legendaarisella Lailan Leivän reseptillä leivotut bertzat, eli berliininmunkit. Valkoisella pomadalla.

Siis ne, joita jo kahdeksankymmentäluvulla uusikaupunkilaiset koululaiset ja Sepänkadun muinaisessa Bingossa istuneet ostivat kuin nallekarkkeja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira