Vieraile Uusikaupunki-kirjaston pihalla tänään nukketeatterin avulla

Vieraile Uusikaupunki-kirjaston pihalla tänään nukketeatterin avulla

Tänään klo 16 pidetään nukketeatteria Uudenkaupungin kirjaston pihalla. Nukketeatteri esittää näytelmän nimeltä Alastalo, Eevastiina ja hirsipoika. Ohjelma ensi-iltaan kesällä 2013 Kustavin kirjallisuusviikolla. Sittemmin performanssiryhmä on kiertänyt kulttuuritapahtumia ja kesäretkiä ympäri maata. Tänä kesänä ryhmä on aloittanut uudelleen kiertueen ja pysähtyy Uudessakaupungissa.

Klassista tarinaa pidetään yhtenä Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista kirjalliteoksista. Alastalon salissa Eevastiinaa ja hirsipoikaa pidetään myös laajimpana kirjallisena luettavana teoksena. Lähes kaikki ovat lukeneet sen, mutta kaikki eivät voi ymmärtää sitä. Siksi tässä nukketeatterissa Nukkelauta-ryhmä kääntää klassisen kirjoitetun tarinan toivottavasti sulavampaan väliaineeseen.

Alastalon salissa Eevastiina ja hirsipoika ovat läheinen ja rytminen nukketeatteritulkki Volter Shieldin kuuluisasta romaanista. Nukkelauta-version dramatoi ja ohjaa Elina Lajunen. Saalis kuuluisten nukketeatterien Merjan ja Timo Väntsin suosionosoituksin. Musiikin tuottaa ja laulaa Olli Kari haitarillaan.

Nukketeatteri kaikille

Esitys kertoo romaanin olennaiset käännökset kaiken ikäisille katsojille. Ohjelma viihdyttää perheen nuorempaa, mutta tarjoaa myös herkkuja Volter Shieldin rikkaan kielen ystäville. Lapset nauttivat varmasti näyttelyn nukketeollisuudesta värikkäillä rekvisiitta ja monimutkaisilla koneilla. Samaan aikaan aikuiset voivat arvostaa rikasa vuoropuhelua ja oivaltavaa käsikirjoitusta.

Volter Shieldin kieli voi olla vaikea ymmärtää sen mutkittelevilla ja tuntemattomilla sanoilla sekä vanhanaikaisella kustavilaisella murroksella. Tarina tunnetaan hämäryydestään, mutta nukketeatteri pyrkii toimittamaan Alastalon, Eevastiinan ja tukipojan hallissa mahdollisimman helposti ymmärrettävissä, jotta lapset ja aikuiset voivat pitää hauskaa.

Esityksen tuovat sinulle Helsingin nukkehallituksen, turkulaisen Tehdas Teatterin ja Seurasaaren ulkomuseon yhteistuotanto.

Voit katsoa esityksen ilmaiseksi, koska Uudenkaupungin kirjastoon pääsyä ei tarvitse periä. Esityksen odotetaan kestävän tunnin. Sadetapauksessa esitys pidetään sisätiloissa kirjastossa. Levitä sanaa ja tartu esitykseen ystävien ja perheen kanssa.

Tietoja teatteriryhmästä

Nukkelauta on ryhmä esittäviä taiteilijoita, jotka keskittyvät kertomaan tarinoita, joista lapset nauttivat. Tarjoamalla laajan valikoiman esityksiä ja aktiviteetteja, he tekevät nukketeatteria, musiikkiklubeja, työpajoja ja kursseja lapsille ja aikuisille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira