Vesattaret sinetöivät nousun superiin ennätysyleisön edessä

PESÄPALLO. Mynämäen Vesan naisjoukkueen ykköspesiskausi huipentui keskiviikkona 1. elokuuta Hanakat-Areenalla pelattuun paikallisotteluun, jossa vastustajaksi oli saapunut Pöytyän Urheilijat, jolla oli niin ikään nousun mahdollisuudet. Pelin henki oli se, että sarjaa ylivoimaisesti johtavat Vesattaret tarvitsivat nousun varmistamiseen voiton, ja sen he myös tiukassa ottelussa ottivat luvuin 1–0 (2–0, 1–1). Ottelua oli saapunut seuraamaan kaikkien aikojen ennätysyleisö peräti 710 silmäparia, mikä ylitti reilusti pesiskentän istumakatsomokapasiteetin, ja niinpä suurelle osalle katsojista oli tarjolla vain seisomapaikka kentän laidalla.

Ottelun tärkeys heijastui varsinkin alussa kummankin joukkueen otteissa. Ensimmäisessä sisävuorossaan kotijoukkue ei saanut täydellä lyöntikierroksella etenijää kakkosta pidemmälle, ja vieraidenkin ainoa kolmostilanne kuivui kahteen paloon. Toisessa vuorossa vesattaret onnistuivat avaamaan juoksutilinsä, kun taktisella pudotuksella kentälle päästetty Oona Rantomaa ehti kotipesään harhaheiton turvin. Seuraava juoksu nähtiinkin sitten vasta viimeisen vuoron aloittavalla, kun vaihtolyöntispesialisti Maria Kitola yllätti 1/2 -tilanteessa Pöytyän ulkokentän tarkalla ja kovalla kolmosrajalle osuneella lyönnillä, joka päätyi Kivistönmäen metsikköön. Sen turvin Henna Nurmi kipitti kotiin suoraan kakkoselta. Tasoittavalla sisävuorollaan vierasjoukkue ei pystynyt tilannetta rakentamaan ja niin avausjakso päättyi vesattarien 2–0 voittoon.

Heti toisen jakson aluksi myös Pöytyä sai juoksutilinsä auki, kun sarjan lyöjä- sekä tehopistetilastoja koko kauden hallinnut Petra Kaitonen kotiutti kärjen rakentamasta palottomasta ajolähdöstä Sanni Kyläpekan. Vesattarien vastausta ei tarvinnut kauaa odotella, sillä täsmälleen samalla kaavalla Jaana Marjamäki-Kekola kotiutti Henna Nurmen heti tasoittavan sisävuoron aluksi. Jatkosta pitikin sitten huolen läpi kauden tasaisen varmasti pelannut vesattarien ulkokenttä, eikä Pöytyä onnistunut loppuvuorojen aikana rakentamaan kuin yhden ainoan kolmostilanteen, joka sekin jäi tuloksettomaksi. Vesattarien voiton juhla pääsikin alkamaan jo siinä vaiheessa kun vieraiden neljäs sisävuoro päättyi tuloksettomana. Toki Mynämäki pelasi myös viimeisen tasoittavan sisävuoronsa, mutta se jäi muodollisuudeksi, kun tavoite oli jo saavutettu.

Vesattarista parhaana palkittiin kaksi juoksua tuonut ja jokaisella lyöntivuorollaan kentälle päässyt 3-koppari Henna Nurmi, joka samalla vahvisti asemiaan etenijätilaston ykkösenä. Kakkospalkinto meni joukkueen kapteenille Maria Kitolalle, joka läpärinsä lisäksi siirteli etenijöitä pesältä toiselle totutulla varmuudella. Mutta ennen kaikkea kunnia tästä voitosta pitää osoittaa koko joukkueelle, sillä yhtään heikkoa lenkkiä siitä ei tässäkään pelissä löytynyt. Pöytyän Urheilijoista parhaimpina palkittiin Oona Nuutila sekä Kaisa Pauna.

Vesattarien sarjakautta on kuitenkin jäljellä vielä kolmen ottelun verran. Ensin ovat vuorossa vierasottelut Joensuussa sekä Helsingissä, ja kausi päättyy kotiottelulla Janakkalaa vastaan lauantaina 11. elokuuta, jolloin Mynämäellä järjestetään myös Laurin markkinat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira