Pyhärannan Korpiankkurit seikkailevat niin maalla kuin merellä

Lippukunnan venepäällikkö Mikko Räsänen seuraa mielenkiinnolla uusien jäsenten oppimista. Taidot kehittyvät nopeasti yhteisillä retkillä. Yhteenkuuluvuuden tunne ja se, että saa olla osana jotain, on Räsäsen mielestä hienointa partiossa.

PYHÄRANTA. Vuonna 1980 perustetun Pyhärannan Korpiankkurit lippukunnan aktiivisuus ja monipuolisuus on innostavaa. Uusia partiolaisia on liittynyt joukkoon tasaiseen tahtiin ja nykyään yli 140 partiolaisjäsenen takia voidaankin puhua jo suuresta lippukunnasta. Tarkemmin ottaen suuresta yhteislippukunnasta, jossa tytöt ja pojat yhdessä opettelevat muun muassa käden taitoja, retkeilyä, mediakasvatusta, ensiaputaitoja, ruuan valmistusta…

– Jossain kuulin lausahduksen, että partiossa opetellaan taitoja aina hevosen kengityksestä sähköpostin lähettämiseen, naurahtaa Korpiankkureihin kuuluva Mikko Räsänen. Hän on valmistelemassa partion suurempaa purjevenettä, s/y Femmaa viikkopurjehdusta varten.

Vahvuutena toiminnan monipuolisuus

Merellä toimitaan ja opitaan keväästä syksyyn, jäiden lähdön ja syyspakkasten mukaan. Korpiankkureilla on kolme purjevenettä. Pienemmät purjeveneet Emma ja Yellow ovat partiolaisten vapaassa käytössä. Vuonna 2014 hankitulla s/y Femmalla tehdään viikoittaisia iltapurjehduksia sekä pidempiä matkapurjehduksia.

Maalla liikutaan luonnossa ja opitaan ympäri vuoden. Aktiivista partiotoimintaa pidetään yllä Pyhärannan kolmessa eri kylässä; Ihodessa, Reilassa ja Rohdaisissa. Viikkotoiminnan lisäksi Korpiankkurit järjestävät omia partioleirejä sekä osallistuvat yhdessä suuremmille piiri- ja alueleireille.

Pyhärannan Korpiankkureiden venepäällikkö Mikko Räsänen aloitti itse partion vasta aikuisiällä. (Kuva: Ulla Jokela)

Yhdessä tekemällä oppii

Omia taitoja ei pidä epäillä, sillä jokainen jäsen otetaan toiminnassa huomioon. Sitähän varten partiossa ollaan, että opitaan yhdessä uusia asioita.

– Vaikka mahdollisuuksia on partiossamme monia, ei se tarkoita sitä, että esimerkiksi helposti merisairaaksi tulevan täytyisi oppia purjehtimaan. Täällä mennään omien tuntemusten mukaan, Räsänen kertoo.

Räsänen kertoo aloittaneensa partiotoiminnan itse aikuisiällä.

– Purjehduksen opettelin täällä yhdessä Korpiankkureiden kanssa. Aiempaa kokemusta tästä lajista minulla ei entuudestaan ollut, Räsänen kertoo.

Nykyisin lippukunnan venepäällikkönä toimiva Räsänen muistelee vuosien takaista matkapurjehdusta, kun veneen akuista loppui virta kesken kotiinpaluupurjehduksen. Luonnollisesti myös karttaplotteri pimeni.

– Miehistössä mukana olleen pojan ilme ja sanat: kerro ihan suoraan Mikko, olemmeko me nyt pulassa, ovat jääneet elävästi mieleen, Räsänen hymyilee.

Digitalisuus helpottaa nykyisin elämäämme huomattavasti, mutta meidän on osattava toimia myös silloin, kun koneet lakkaavat toimimasta. Kotiin partioseurue pääsi sujuvasti perinteisen paperikartan kanssa navigoiden.

Hyviä ystäviä ja mukavia muistoja

Korpiankkureiden purjeveneessä on nukkumatilat kuudelle ja päiväretkille mukaan mahtuu kahdeksan miehistönjäsentä. Malliltaan s/y Femma on Artina 33. (Kuva: Ulla Jokela)

Viikkopurjehdukselle mukaan ilmoittautunut Oskari Inkinen kertoo kuuluneensa partioon jo monia vuosia.

– Esikouluikäisenä heti liityin Korpiankkureiden sudenpentuihin, Inkinen kertoo.

Laiturille saapuneet Paula ja Martti Heino kertovat myös aloittaneensa partion heti, kun iän puolesta pääsivät sudenpentuihin.

– Meillä on täällä tosi hyvä porukka, Oskari kertoo.

– Joo! paljon kavereita ja hauskaa tekemistä, toteaa Paula.

Kolmikko on yhtä mieltä siitä, että leirit ja matkapurjehdukset ovat parasta partiossa.

– Viime kesänä purjehdimme porukalla Jurmoon ja vietimme siellä suunnalla kolmisen päivää. Viikko- ja iltapurjehduksetkin ovat mukavia, mutta on hauska päästä käymään välillä pidemmilläkin reissuilla, kertoo Oskari.

– Me olemme olleet muutamilla isommillakin partioleireillä ja nukuimme puolijoukkueteltoissa. Yhdellä leirillä telttamme pohjalla oli patjojen sijasta heinää. Se oli tosi hauskaa! nauraa Martti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira