Seutusanomat Vakka: Kuinka Suomi käsittelee pandemiaa

Seutusanomat Vakka: Kuinka Suomi käsittelee pandemiaa

On kulunut kuukausia siitä, kun maailmaa iski odottamaton virus, joka muutti tapaa, jolla normaalisti elämme. Tähän asti ihmiset ympäri maailmaa kärsivät edelleen COVID-19: n vaikutuksista. Jotkut maat ovat kuitenkin onnekkaita valmistautumaan ja onnistumaan käsittelemään tilanteen ennen kuin se pahenee. Suomi on yksi niistä maista. 

Koko pandemian ajan Suomi on osoittanut suurta menestystä vähentämällä koronavirustapausten määrää. Vaikka he pystyivät estämään pahimman, asiat eivät ole vielä kaukana normaalista. Tässä on joitain yksityiskohtia siitä, miten Suomi käsitteli COVID-19-pandemiaa.

Hallituksen valmiushallitus

Suomenotti 16. maaliskuuta 2020 käyttöön laajamittaisia ​​toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Koulut suljettiin, yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset kiellettiin, vierailut hoitokodeissa ja muissa vanhusten tiloissa keskeytettiin ja tilaukset suljettiin ei-välttämättömille matkoille. 

Toimenpiteiden tarkoituksena on suojella väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouden toiminta. Hallitus oli ilmoittanut, että nämä pakotetaan 13. huhtikuuta 2020 saakka 

. Tulos on ollut menestyksekäs, koska Suomessa on tällä hetkellä yksi Euroopan alhaisimmista tartuntatasoista. Jopa nyt, kun muu Eurooppa murehti tapausten suurta nousua, Suomi onnistui pitämään paikkansa. Maan talous kykeni myös pysymään muita paremmin ja supistui vähemmän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. 

Suomen lähestymistapa sulkemaan laitokset ja toiminnot välittömästi viruksen hillitsemiseksi vähensi huomattavasti infektioriskiä. He pitivät tiukasti kiinni säännöistä ja politiikoista, joita kansalaisten on noudatettava. 

Suuri luottamus ihmisten välillä

Suomessa ja muissa pohjoismaissa tunnetaan olevan erittäin luottavainen yhteisö. Erään tutkimuksen mukaan erittäin luotettavien yhteiskuntien on helpompi palautua nopeammin katastrofaalisesta tapahtumasta samalla kun positiivisuus säilyy. 

Ihmisten välinen luottamus on tärkeä pandemian aikana. Ihmiset luottavat johtajiinsa tekemään parhaansa, ja hallitus luottaa siihen, että ihmiset noudattavat sitä. 

Suomen talous pandemian aikana

Suomen talous julistetaan vakaimmaksi Euroopassa pandemian aikana. Vaikka Suomen talous laski -09% ensimmäisellä vuosineljänneksellä, COVID-19 piti sitä edelleen vähiten kärsineistä naapurimaihinsa verrattuna. 

Talouden lasku ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli vaatimaton, ja karanteenitoimenpiteillä oli lievempi vaikutus talouteen. Mutta se oli myös ensimmäinen, joka liukastui taantumaan. Bruttovienti laski valtavasti, mikä osoittaa, että maailmanlaajuinen taantuma vaikuttaa merkittävästi Suomen talouteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira