Nummi ja Lehtonen luotsaavat Hotelli Lännentietä – nimenvaihdosta ei edes pohdittu

Viimeisen kahden viikon ajan on uusikaupunkilaisen Hotelli Lännentien ohjaimissa olleet uudet yrittäjät, Veijo Nummi ja Heidi Lehtonen. Luvassa on paljon uutta ja jopa paluuta juurille.

UUSIKAUPUNKI. Jos uusikaupunkilaisia legendaarisia hotelleja ja ravintoloita lähdetään listaamaan, niin Hotelli Lännentie lienee listan kärkikahinoissa. Moni tämän päivän uusikaupunkilaisperhe on saanut ensi sykäyksensä Lännentien perjantain tai lauantain iltariennoista. Sitä tuskin on kenenkään kiistäminen.

Viimeisten vuosien aikana toiminta on kuitenkin pikkuhiljaa hiljentynyt, varsinkin viikonloppuisin. Tarjolla on ollut hotellipalveluiden lisäksi vain arkisin lounasravintolatoimintaa. Nyt on luvassa muutosta. Mikäli uusien yrittäjien, Veijo Nummen ja Heidi Lehtosen puheisiin on luottaminen, kaupungin keskustan ulkopuolle nousee taas tapahtumakeskus.

– Itselläni ei ole aiempaa hotelli- ja ravintola-alan kokemusta, mutta kun Lännentien toiminnasta työntekijänä monta vuotta vastannut Heidi lähti aisapariksi, niin tässä sitä ollaan, myhäilee Nummi Lännentien kattoterassilla.

Lehtonen on työskennellyt Lännentiessä neljä vuotta ja toiminallinen vastuu on tällä hetkellä pitkälti hänellä.

Nummi on puolestaan ollut työuransa aikana varsinainen joka paikan höylä.

– Olen ajanut rekkaa, työskennellyt autotehtaalla ja sitten opiskelin prosessitekniikkaa ja olin tuotannosta vastaavana vihannesalan yrityksessä.

Pari viikkoa sitten Nummi ja Lehtonen ostivat koko Lännentien liiketoiminnan ja laitteet. Kiinteistö jäi vielä edelliselle omistajalle, Janune Oy:lle.

– Meillä on kuitenkin optio kiinteistön ostoon, Nummi sanoo.

Uusille yrittäjille Lännentie nimenä oli itsestäänselvyys.

– Tämä on aina ollut Lännentie, eikä toista nimeä ole edes harkittu.

Tulevana kesänä on suunnitelmissa järjestää muun muassa hotellin lentopallokentällä rantalentis-turnaus ja sisäpihalla jokkisautovarikko.

Yökerhoa ja a´la cartea

Kuluneet päivät uusilla omistajilla ovat kuluneet Lännentien nykyistä arkea pyörittäen ja uuden suunnittelussa. Kello on molempien mukaan joutanut roskiin. Intoa ja ideoita riittää.

– Bändi-iltoja on tulossa ja yläkerran yökerho on remontoitu. Siellä on uudet äänentoiso- ja valolaitteistot. Sanoisin jopa kaupungin parhaat, kehaisee Nummi.

Mahdollisuudet isompienkin tapahtumien järjestämiseen tiloissa on, sillä anniskelupaikkoja Lännentiessä on kaiken kaikkiaan yli 1 300 kappaletta.

Vaikka Lännentie tuleekin kokemaan toiminnallisia muutoksia ja lisäyksiä, niin arkilounaat ovat ja pysyvät edelleen mukana. A´la carte -lista tulee illastajien iloksi ja tästä syystä ravintolan puolelle on palkattu lisää yksi kokki ja tarjoilija. Hotelli Lännentie työllistää nyt seitsemän henkilöä.

Nummi tulee hääräämään hotelli–ravintolassa kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissakin tehtävissä. Yksi poikkeus tähän sääntöön on. Ja siitä pitää huolen Lehtonen.

– Keittiön puolelle Nummella ei ole mitään asiaa.

Yhden keittiömyönnytyksen mies on kuitenkin saanut läpi. Listalla on tarjolla Nummen suosikkipizza. Se on nimetty Nummen mukaan Vexin Erikoiseksi.

– Täytteenä on kinkku aurajuusto, kana ja ananas, Nummi listaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira