Seutusanomatvakka: Miten suomen talous vaikuttaa koronarivirukseen?

Seutusanomatvakka: Miten suomen talous vaikuttaa koronarivirukseen?

Koska taistelu COVID-19 pandemian trudges on, monet maat kärsivät hälyttävä kasvu työttömyyden ja talouden lasku. Euroopassa yksi eniten kärsineistä maista on Suomi, jossa työttömyysasteen jatkuva nousu vaikuttaa maan talouteen. 

Bruttokansantuoteraporttien mukaan Suomen talous laski tänä vuonna jyrkästi 7 prosenttia, joka jatkaa kasvuaan 3 % vuoteen 2022 asti. Tällä hetkellä vähintään 69 000 ihmistä on työttömiä ja 77 000 on irtisanottu maaliskuusta lähtien. Taloustieteilijät spekuloivat, että jos kotitalouksien kulutus ja toiminta jatkavat alamäkeä, se aiheuttaa vielä suuremman riskin Suomen taloudelle tulevina vuosina.

Suomen hallitus on avannut suurimman työttömyyskassansa, jota valvoo Finanssivalvonta. Kuitenkin monet ihmiset, jotka haluavat vaatia tätä taloudellista tukea kokevat paljon viivästyksiä, aiheuttaa enemmän levottomuuksia ihmisille.

FIN-FSA:n toimistopäällikön Marko Aarnion mukaan varoja seurataan työttömien saumattomien liiketoimien varmistamiseksi. Lisäksi hän sanoi, että yhä useampien seuraamusten määrääminen vain pahentaa tilannetta.

“Pakotteet eivät ratkaise tätä kriisiä. Tilanne on kauhea, koska vuosien ajan käsittelyaika on ollut noin 10 päivää ja yhtäkkiä hakemusten määrä on kasvanut kertoimella 10 kuukaudessa”, Aarnio sanoi. 

Huolestuttavampaa on se, että Suomi on jo kokenut talouden laskua jo ennen pandemiaa. Suomen on viime vuodesta lähtien kärsinyt merkittävistä tappioista, erityisesti neljännellä neljänneksellä.

Tässä on suomen irtisanomisia koskevat nykyiset tiedot maaliskuusta heinäkuuhun:

Viikolla                                                             Irtisanottu tilapäisesti           Työttömät

Viikolla 28 5,479 4,302
Viikolla 27 14,578 13,084
Viikolla 26 10,431 6,727
Viikolla 25 8,199 8,057
Viikolla 24 7,165 5,398
Viikolla 23 17,031 23,160

 

Pandemian ankarien vaikutusten lisäksi Suomen kauppakumppanit kärsivät myös suurista tappioista, mikä johtaa epävakaampaan talouteen. 

Koska maan sisällä toteutettavat rajoittavat toimenpiteet eivät vieläkään ole löyhät, on todennäköistä, että naapurimaiden kanssa käytävä kauppa estetään. Lisäksi asiantuntijat sanovat, että ulkomaankauppa ei auta Suomen taloutta elpymään ja että yksityinen sektori tuo lisää tuloja maan ylläpitämiseksi, kun he taistelevat pandemiaa vastaan. 

COVID-19-pandemian aiheuttamat vahingot vaikuttavat kestävällä tavalla Suomen talouteen. Asiantuntijat sanovat, että taantuma pahenee tapausten kasvaessa ja Suomen ulkomaan väestön vähenemisen myötä. Sairaala-, ruoka-ja vieraanvaraisuus aloilla on eniten kärsivien alojen maassa, koska suurin osa niiden työvoimasta on expats.

Maan rajallisesta liikkumisesta huolimatta Suomi aikoo kuitenkin tuottaa tuloja avaamalla rajansa vapaa-ajanmatkustajille. Hallituksen mukaan Suomeen saapuessa tapahtuu rajavalvonta.

Jotkut asiantuntijat sanovat, että tämä on riskialtista siirtoa, mutta hallitus on päättänyt käynnistää matkailualan toteuttaessaan turvatoimenpiteitä. Maassa avataan erilaisia turistikohteita lomamatkoille. Tämä on kuitenkin saatavana vain matkustajille, jotka tulevat Euroopan maista.

  1. heinäkuuta 2020 alkaen matkustelivat Suomen, Andorran, Itävallan, Belgian, Kyproksen, Saksan, Kreikan, Unkarin, Sveitsin, Italian, Irlannin, Liechtensteinin, Maltan, Alankomaiden, San Marinon, Slovakian, Slovenian, Islannin, Norjan, ja Baltian maat ovat nyt auki. Euroopan maiden ulkopuolella olevien matkailijoiden on kuitenkin tehtävä 14 päivän karanteeni ja yleinen tarkastus ennen lähtöä lentokentältä.

Vaikka hallitus on päättänyt sallia matkustamisen edellä mainittujen maiden välillä, se on asettanut tiukat ohjeet pöytäkirjoissa, joita on noudatettava. Tässä on joitain matkustajille tarkoitettuja ohjeita:

Kasvojen naamarien käyttö

Suomen viranomaiset vaativat eri Euroopan maista tulevia matkustajia käyttämään kasvonaamarit. Tällä varmistetaan, että mitään hengityspisaroita ei karkota ilmaan.

Lisäksi Maailman terveysjärjestö on jo suositellut ihmisille, että he käyttävät kasvonaamioita tappavan viruksen leviämisen estämiseksi. Tätä protokollaa on noudatettava sisätiloissa ja julkisissa tiloissa.

Sosiaalisen etäisyyden ottaminen

Sosiaalinen etäisyys on tärkeä suuntaviiva, jota useimmat maat ympäri maailmaa toteuttavat. Suomen viranomaiset kieltävät kaikissa julkisissa tiloissa läheisen yhteydenpidon kenenkään kanssa; 6 metrin päässä toisistaan ​​on vaadittava etäisyys ihmisten välillä.

Lisäksi matkustajien on matkustettava henkilöautoilla kosketuksen ja altistumisen rajoittamiseksi. Linja-autoja on edelleen saatavana työmatkalaisille, mutta tiukkaa sosiaalista etäisyyttä tulisi noudattaa.

Maa on myös alkanut avata baareja ja ravintoloita. Ne voivat olla avoinna palvelusta 4–2. Lisäksi ruokailu on sallittua, mutta vain ¾ paikasta tulisi olla varattu.

Lisäksi ravintoloiden, jotka päättävät avata liiketoimintansa, on noudatettava tiukkoja sanitaatioita ja desinfiointia. Henkilöstön jäsenten on myös käytettävä naamioita, hanskoja ja hiusverkkoja ravintoloissa.

Suomi on myös sallinut hotellien ja erityyppisten majoitustyyppien uudelleen avaamisen. Samoin kuin ruokalaitosten, heidän tulisi kuitenkin noudattaa tiukkoja määräyksiä vieraiden vastaanottamisessa. Jokainen hotellin alue on puhdistettava säännöllisesti, ja vain rajoitettu määrä vieraita voi jakaa yhden huoneen.

Lisäksi heidän henkilöstöään vaaditaan käyttämään jatkuvasti asianmukaisia ​​sanitaatiota viruksen leviämisen välttämiseksi työpaikoilla ja henkilöstön keskuudessa.

Hoidettaessa positiivisesti kokeneita ihmisiä

Positiiviset tapaukset hoitavat lääketieteen asiantuntijat. Kun joku koettelee positiivisen testin suorittamisen jälkeen, viranomaiset tekevät aggressiivisen kontaktin jäljityksen. Lisäksi kaikki paikat, joissa potilas vieraili, puhdistetaan välittömästi saastumisen estämiseksi.

Jos potilas on oireeton, hänen on tehtävä karanteeni kahden viikon ajan ennen kuin hänet testataan uudelleen. Potilaat, joilla on äärimmäisiä oireita, viedään sairaalaan, jossa lääketieteen ammattilaisten ryhmä seuraa niitä. Lisäksi potilaat voivat hakea lääketieteellistä apua, jos he saavat maahantulon. Hallitus kattaa kaikki kulut.

Suomen hallitus kehottaa ihmisiä pysymään kotona, jos heillä ei ole tärkeitä esityslistoja ulkoiluun osallistumiseksi.

Suomessa tapaukset ovat “hidastuneet” virkamiesten mukaan

Maan terveysviranomaisten mukaan tapaukset Suomessa ovat hidastuneet edellisiin viikkoihin verrattuna. He sanoivat, että tartunnan saaneiden ihmisten määrä on vähentynyt huomattavasti yli kuukauden ajan.

Helsingissä sairaalat ovat myös ilmoittaneet, että COVID-19-hoitoon päästävien potilaiden määrä vähenee tasaisesti ja viruksen lisääntyminen on pysynyt minimaalisena.

Vaikka ihmiset haluavat rentouttavampaa taloutta, Suomen hallitus on ideasta epätodennäköinen. Heidän mukaansa kaupunkikohtaiset rajoitukset toteutetaan asteittain viruksen leviämisen estämiseksi.

Koulutusalalla lääketieteellinen neuvonantaja Otto Helve totesi, että on edelleen epävarmaa, jatkavatko oppitunnit vai eivät. Hän sanoi, että lähetykset ovat mahdollisia kontaktiopetuksen aikana.

‘Tutkiessaan tartuntaketjuja on havaittu, että lapset ovat selvästi saaneet tartunnan harvemmin kuin aikuiset, ja tartuntaketjut ovat alkanut harvoin lapsesta. Tämän tiedon perusteella koronaviruksen laajalle leviämisen riski kontaktiopetuksessa on pieni. Jotkut koronavirusinfektiot kuitenkin diagnosoidaan todennäköisesti kontaktiopettajien keskuudessa.

Lisäksi koska opettajat ja opiskelijat kommunikoivat samassa tilassa, he todennäköisimmin tartuttavat toisiinsa ja tulevat kantajiksi, jos joku tarttuu virukseen. Hallitus on kuitenkin laatinut selkeät suunnitelmat koulun alkaessa.

Vanhempien / opettajien konferensseja sekä koulutoimintaa rajoitetaan. Ruoanjako, urheilu ja opiskelijatilaisuudet ovat myös kiellettyjä koulualueilla.

Lisäksi opiskelijoiden keskuudessa noudatetaan tiukkoja sanitaatiomenettelyjä taudin leviämisen estämiseksi. Myös luokkakoot pienennetään niin, että vuorovaikutus on minimaalista.

Hallituksen tavoitteena on testata matalan riskin alueisiin kuuluvia ihmisiä varmistaakseen, että jokainen paikka on poissuljettu. Kirjoittamisen jälkeen maan testauskapasiteetti on noin 13 000 näytettä päivässä.

Hallituksen tavoitteena on kuitenkin lisätä testien määrää lisätietojen keräämiseksi. Muihin Pohjoismaihin verrattuna Suomessa on alhaisimmat tapaukset. Ruotsi on korkein ainakin 77 000 ihmisellä, jotka ovat saaneet tappavan viruksen.

Seuraa meitä lisää uutisia Suomesta osoitteessa www.seutusanamatvakka.com. Lisätietoja Suomesta, kun luet uutisia ja blogeja. Lisäksi seuraa meitä sosiaalisen median alustoilla, kuten Instagram, Twitter tai Facebook, saadaksesi päivitykset välittömästi. Voit myös löytää ominaisuuksien sisältöä ja toimituksia, jos haluat jotain valaista mielialaa.

Jos haluat lisätä sisältöä, lähetä meille viesti ja lähetä meille näyte työstäsi. Jos sinulla on huolenaiheita tai kysymyksiä, siirry verkkosivustollemme Ota yhteyttä -sivulle saadaksesi selville, kuinka voit tavoittaa meidät.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira