Seutusanomat Vakka: 2021 päivitystä pandemiasta

puhkeaminen on vaikuttanut moniin eri maihin ympäri maailmaa, eikä Suomi ole poikkeus. Ensimmäinen COVID-19-tapaus maassa oli 29. tammikuuta 2020. 

Se lisääntyi hitaasti kuukausien myötä, ja vuosi myöhemmin se on saavuttanut yhteensä 65315. Seutosanomat Vakka antaa sinulle viimeisimmät päivitykset tilanteesta. Lue lisää alla. 

Tiukemmat toteutukset

Suomen hallitus tekee paljon ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tilanteen hallitsemiseksi. Myös monet naapurimaissamme kärsivät tästä viruksesta, joten on toteutettava paljon toimia sen leviämisen rajoittamiseksi. Yksi tehdyistä menetelmistä on tiukat maahantulorajoitukset. 

Olipa matkustaminen eri puolille Suomea tai meneminen ravintoloihin, julkisten paikkojen sisään ja ulos menevien henkilöiden määrää on rajoitettu. Tähän sisältyy myös julkisia kokoontumisia, joiden avulla vain 10 henkilöä kullakin alueella voi olla yhdessä paikassa. 

Etäopiskelu 

Toinen muutos Suomen kansalaisten normiin on saada yli 16-vuotiaat opiskelijat käyttämään etäopetusta. Etäopetusta voidaan yleisesti kutsua verkkotunniksi. Heitä opetetaan virtuaalisin keinoin sen sijaan, että he menisivät fyysisesti kouluihinsa. 

Tämä auttaa välttämään viruksen leviämistä, koska vähemmän ihmisiä kerääntyy yhteen luokkahuoneeseen. Lisäksi he ovat turvallisempia kodin mukavuuksissa ja mukavampia omassa tilassaan. 

Kansainvälisen maahantulon rajoittaminenkansainvälisessä maahantulossa

Kotimaan matkustamisen varotoimenpiteiden lisäksion rajoituksia. Ainoastaan ​​seuraavista maista tulevat matkustajat ovat sallittuja Suomessa:

 • Vatikaani
 • Australia
 • Uusi-Seelanti
 • Singapore
 • Etelä-Korea 
 • Thaimaa 
 • Islanti 

Muut maat, joita ei mainittu, ovat kiellettyjä, etenkin ne, jotka ovat Euroopan unionin ja Schengen-alueen ulkopuolella. Ainoat poikkeukset ovat palanneet asukkaat ja henkilöt, joilla on työhön tai perheeseen liittyviä syitä. 

Sallitut henkilöt, jotka tulevat seuraavista maista: 

 • Iso-Britannia
 • Brasilia
 • Irlanti 
 • Portugali
 • Etelä-Afrikka

Heidän on annettava pakollinen itsekaranteeni 14 päiväksi saapumisensa jälkeen. Tämä johtuu siitä, että näillä alueilla on aktiivinen COVID-19: n uuden variantin tapaus, joten se on ylimääräinen turvatoimenpide. Heidän on myös toimitettava todisteet siitä, että testitulos on negatiivinen edellisten 72 tunnin aikana. 

Rokotukset 

 1. maaliskuuta 2021 alkaenensimmäiset tuhat koronavirusrokoteannosta Suomessa on suoritettu. Sitä tarjotaan 16-vuotiaille tai sitä vanhemmille, jotka haluavat sitä mielellään. Tätä tarjottiin ensin terveydenhuollon työntekijöille, joilla on suurempi altistumisen riski virukselle, ja niille, jotka ovat yli 70-vuotiaita.

Vähitellen Suomen tilanne paranee. Yhä useammat ihmiset ovat rokotettavissa ja vapaat COVID-19-viruksen mahdollisista vaaroista. Älä unohda laittaa naamiota julkisuudessa ja olla fyysisesti etäinen muista. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira