Seurakuntakolumni: KUKKOKIEKUU!

KOLUMNI. Laitila tunnetaan Munamarkkinoista ja Jazzkukosta. Olen kiitollinen siitä, että Laitilan seurakunta on mukana niin Munamarkkinoilla kuin Jazzkukossakin. Tavoitteenamme on palvella ihmisiä siellä, missä he ovat. Seurakunnan syksyn ”uusi kiekaisu” on työpaikka- ja yritystyön aloittaminen. Tarjoamme yrityksille virkistyspäiviä, hiljaisuuden retriittejä, joulun- ja pääsiäisen ajan tapahtumia sekä aamuehtoollisen. Aamuehtoollinen järjestetään paitsi Laitilan kirkossa yhtenä arkiaamuna viikossa, myös tarpeen mukaan tilauksesta työpaikoillakin.

Reilu viikko sitten Munamarkkinoiden yhteydessä valittiin Vuoden Kukko. Valituksi tuli ansaitusti monipuolinen yrittäjä, kädentaitaja, rallimies ja SM-suutelija, Petri Rekola. Rekola tunnetaan erityisesti Kukko-viirien tekijänä. Onnittelen häntä lämpimästi! Myös Laitilan seurakuntaa ja sen toimintaa haluttiin rohkaista. Sain yllättävän paljon ääniä Vuoden Kukko -äänestyksessä. Kiitän seurakuntamme toiminnalle annetusta hienosta palautteesta.

Jazzkukko-festivaali lähestyy. Heinäkuun lopussa Laitilan keskustassa kaikuu monipuolinen ja laadukas musiikki. Jazzkukko päättyy torilla pidettävään Blues Brothers -messuun sunnuntaina 29. heinäkuuta klo 15. Tuolloin päästään kokemaan Blues Brothers -elokuvan hulppea meininki aidon evankeliumin sykkeellä. Kärkiluokan muusikot – neljä puhaltajaa ja yhteensä yhdeksän soittajaa – tarjoilevat nähtävää, kuultavaa ja sydämiä koskettavaa ilosanomaa. Nähdään Laitilan torilla heinäkuun 29. päivä. Tuolloin useampi ”rokkikukko” kiekuu uskoa, toivoa ja rakkautta.

Raamatussa kukko on uuden alun vertauskuva. Pietari kielsi Mestarinsa kolmesti. Kukon kiekuessa hän heräsi hengellisesti ja tajusi virheensä. Kukon kiekuminen merkitsi uutta alkua ja uuden aamun koittoa. Kaikille meille, joilla arki ei ole täydellistä, kukon kieunta muistuttaa uuden alun mahdollisuudesta. Elämämme Mestari on lähellä. Hän katsoo lempeästi, mutta murtavasti uskonsa kieltänyttä. Vapahtaja kutsuu uudelleen seuraansa. Hänen joukkueessaan olemme turvassa elämän myrskyjenkin kohdatessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira