Seutusanomat Vakka: Saamelaiset puolustavat maata puunkorjuusta

Suomesta taistelevat kodeistaan ​​estääkseen laitonta hakkuutyötä. He ovat tällä hetkellä joutuneet sotkuiseen taisteluun maan eri yritysten kanssa. Tontti ympäröivällä alueella Finnmark Plateau ja Suomen pohjoiset metsät. 

Suomen saamelaisten tiedetään olevan poronhoitajia. Näitä käytetään päivittäiseen elämäänsä ja ne ovat valtava osa heidän elämäntapaansa. He huolehtivat eläimistä viemällä heidät pelloille ja metsiin laiduntamaan. Otettuaan heidät laiduntamaan he keräävät jälleen eläimet ja tuovat ne takaisin kotiin. 

Viimeaikainen kehitys on kuitenkin osoittanut, että hakkurit ovat alkaneet liikkua näillä alueilla. Ne alkoivat eteläisestä pisteestä ja alkavat sulkeutua alueelle. Nämä metsän osat eivät ole lähellä saamelaisten kotia, mutta se vaikuttaa heidän toimeentuloonsa. 

Suomen ELY-ympäristönsuojeluohjelman mukaan he keskustelivat siitä, että puunkorjuu Suomessa voisi kasvaa vuoden 2021 loppuun mennessä vähintään 30%. Näitä sopimuksia ei voida välttää, koska niistä on sovittu laillisesti. 

Laittomia hakkureita nuhdellaan asianmukaisesti myös Suomessa, joten siinä ei ole ongelmia. Rikkomuksista sakotetaan, he menettävät toimiluvan tai jopa vankilaan. Hakkuukoneiden on työskenneltävä laillisen yrityksen kanssa ja saatava hyväksytyt asiakirjat puiden kaatamiseksi tietyillä alueilla. 

Suomen metsäsertifikaattien hyväksymisohjelman pääsihteeri Auvo Kaviola sanoi, että he eivät voi tehdä mitään tällä hetkellä. ” Jos se ei ole PEFC-vaatimusten vastaista siellä, saamialueilla voitaisiin hakata metsiä samalla tavalla kuin muualla Suomessa ”. 

Suomessa on voimassa hakkuulakeja, jotka vaihtelevat puun kasvunopeuden ja luonnonmateriaalien kysynnän mukaan. 

Toisaalta siviilit Suomessa ja ne, jotka kuulevat uutiset sosiaalisesta mediasta, ilmaisevat myös huolensa. Toiset ehdottavat, että saamelaiset ja hakkaajat sopivat, kun taas toiset suostuvat hakkuut kokonaan. 

Ympäristönsuojelijat ovat myös osoittaneet huolestuneisuutensa ongelmaan, mutta paljon ei voida tehdä, koska hakkuuprosessit ovat täysin laillisia. Nämä yritykset ovat hyväksyneet asiakirjat, joiden avulla ne voivat kaataa tietyn määrän puita alueella. 

Luonnonvarojen suojelu Suomessa jatkuu edelleen, kun ihmiset haluavat vastauksia. Tämä osa Finnmarkin tasangosta on toisella puolella meren ja metsän toisella puolella. Saamelaiset ottavat tämän kauniin ympäristön ja sisällyttävät sen omaan elämäänsä joka päivä. 

Tähän mennessä tilannetta ei ole enää kehitetty. Voit lukea lisää asiasta tulevista viesteistä täällä Seutusanomat Vakka. Toimittajamme ovat töissä, ja julkaisemme varmasti lisää tietoja, kun ne ovat saatavilla. Sillä välin voit vapaasti selata verkkosivustoamme ja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira