Lukijalta: Lehtoniemen perinteisessä juhannusjuhlassa siunattiin kesä

LAITILA. Seurakunnan perinteistä Lehtoniemen juhannusjuhlaa vietettiin sateisessa säässä Särkijärven rannalla. Ennen ruokailua ja juhlaa oli mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen. Ruokavirren säesti kanttori Jouni Maunula, jonka jälkeen saimme nauttia herkullisesta juhannusmenusta. Emäntänä keittiössä hääri Raija Vähätalo ja apuna hänellä oli Juulia Kuusisto ja Eemil Siivonen.

Ohjelma aloitettiin lipunnostolla ja lipun noustessa ilmoille kajahti Siniristilippumme soimaan 80 juhlijan yhteislauluna. Juhannusjuhlan juonsi diakoniatyöntekijä Liinu-Stina Kunnaala-Voicu. Kesäisessä illassa soi kauniisti kanttorin esitykset sekä yhteislaulut Suvilinnun lauluvihkosta. Kunnaala-Voicu juhannuspuheessaan puhui Jumalan huolenpidosta ja lopuksi hän johdatti meidät meditaatiohartauteen, jossa saimme jättää huolemme ja kiitoksemme Jumalalle.

Illan aikana oli leikkimielisiä kilpailuja, joihin kaikki saivat osallistua. Laitilan kylätietämys laitettiin testiin ja hyvin ryhmät löysivät oikeat vastaukset. Tietokilpailussa piti arvata vastauksia hiukan erilaisiin kysymyksiin. Vaikein kysymys taisi olla: ”Neljä antaa, neljä kantaa. Kaksi näkee, kaksi kuulee ja yksi perässä sojottaa. Mikä se on?” Vastauksen tiennyt Kari Parsama luovutti palkinnoksi saamansa kahvivuoron anopilleen. Ilta päättyi kesäsiunaukseen, jonka jälkeen nautittiin vielä raparperipiirakkakahvit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira