Seutusanomat Vakka: Kuinka pysyä turvassa pandemian aikana

Kun COVID-19-pandemia leviää edelleen ympäri maailmaa, ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jäädä kotiinsa mahdollisimman paljon. Niiden, joiden on mentävä ulos, on noudatettava tarvittavia varotoimia varmistaakseen, että he ovat turvassa virukselta. 

Täällä Seutusanomat Vakassa haluamme olla varmoja siitä, että lukijamme osaavat pysyä turvassa ja pitää itsensä mahdollisimman kaukana viruksesta. Tämä tarkoittaa tarvittavien turvallisuustoimenpiteiden toteuttamista ja lääketieteen asiantuntijoiden ja hallituksen asettamien sääntöjen noudattamista.

Saat lisätietoja tästä katsomalla joitain vinkkejä siitä, miten pysyä turvassa pandemian aikana: 

 • Älä unohda puhdistaa
  Useimmat ihmiset aliarvioivat kehon puhdistamisen ja puhdistamisen voiman. Keskellä pandemiaa on tärkeää, että henkilölläsi on pieni pullo alkoholia tai käsien desinfiointiaineita joka tapauksessa. Tällä tavoin voit puhdistaa kädet ja vaatteet siltä varalta, että kosketat jotain ulkona ollessasi. 
 • Vältä koskemasta ympärilläsi oleviin asioihin ja kasvoihisi
  . Jokapäiväisessä elämässä ihmiset voivat tottua koskettamaan säännöllisesti asioita, kuten ovenkahvat tai portaiden kaiteet. Vaikka tämä on täysin turvallista normaalissa tilanteessa, se voi olla vaarallista keskellä pandemiaa. COVID-19-virus on erittäin tarttuvaa, etkä koskaan tiedä mistä se löytyy. 

Yritä olla koskematta moniin asioihin ja puhdistaa mahdollisimman paljon. Vältä koskemasta kehosi osiin, etenkin silmiin, nenään ja suuhun, koska virus voi päästä täältä immuunijärjestelmään. 

 • Käytä maskia ja kasvosuojainta aina.
  Vaikka et voi hallita viruksen sijaintia, voit hallita, oletko saastunut vai ei. Kun menet ulkona tai puhut muiden ihmisten kanssa kodin ulkopuolella, käytä aina kasvonaamiota ja kilpiä. Tämä vähentää mahdollisuuksiasi saada virus ja suojaa myös muita. 
 • Seuraa oireita
  Jos sinulla, ystävälläsi tai perheenjäsenelläsi on oireita, on parasta testata heti. Mene lääkäriin ja tarkista, onko sinulla positiivinen tulos. Älä pidä oireita itsellesi muuten, voit asettaa itsesi tai muut ihmiset vaaraan. 
 • Vältä menemästä ulos talosta
  niin paljon kuin mahdollista, pysy kotona ja älä mene ulos, ellei se ole välttämätöntä. On aika lopettaa kauppakeskuksen meneminen tai tapaaminen ystävien kanssa, koska kaikkien turvallisuuden tulisi olla etusijalla. Pysy sisätiloissa mahdollisimman paljon ja vältä menemistä ulos eri paikkoihin. 

Noin Seutusanomat Vakka 

Seutusanomat Vakka on suomalainen sivusto ja kuukausittain sanomalehti, jota julkaistaan eri puolilla maata. 

Niille, jotka haluavat oppia lisää sanomalehdestämme, voit selata verkkosivustoamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira