Kauppatori on kaupungin perinne onnistuneen lanseerauksen jälkeen

Kauppatori on kaupungin perinne onnistuneen lanseerauksen jälkeen

Ensimmäisiä markkinapäiviä vietettiin Kalän Männäisen aukiolla viime perjantaina ja se oli menestys. Markkinat pidettiin joka perjantai koko elokuun kuukauden ajan ja niiden oli määrä jatkaa kesään 2019.

Perjantaina 3. elokuuta markkinoiden aukio järjestettiin ensimmäistä kertaa Kalän Männäinen-aukiolla. Se sai yleisön lämpimän vastaanoton, ja sen on tarkoitus tulla perinteeksi. Neljän tunnin markkinat torjuivat tasaisen joukon ihmisiä, ja sää työskenteli kaikkien eduksi, kuten se on tehnyt koko kesän tällä alueella.

Päivän aikana yleisöä serenoi Laitilan orkesteri, Muusikkokuusikko esiintyi Minna Kajanderilla, harmonikkaorkesterilla ja muilla Laessaaren muusikoilla. Markkinatapahtumaa isännöi Miika Puukki. Emeritus-kaupunginjohtaja Ensio Kiukkonen jakoi tervehdyksensä ja avaushuomautuksensa markkinoiden virallisesta avaamisesta yleisölle.

“Yli 30 vuotta sitten tässä paikassa oli metsä”, hän aloitti puheensa. Kiukkonen oli Kalanin itsenäisen kunnan viimeinen pormestari ennen sen liittämistä Kiukkoselle vuonna 1993.

Uuden yhdistyksen synty

Männäisten kauppatoriyhdistys järjesti markkinoiden toimintaa, jotka jatkuivat koko päivän iltapäivälle.

”Idea markkinoiden kehittämiseksi tuli Kontun Maurilta, joka soitti minulle ja ehdotti yhdistyksen perustamista. Asuimme tuolloin kesäkuun ja heinäkuun vaihteessa, joten aikaa oli jäljellä vain vähän ja meidän piti työskennellä lyhyellä aikataululla ”, kertoo tapahtumasta vastaavan uuden yhdistyksen sihteeri Teija Leino. .

Leino kertoo, että ideana oli luoda tila Kalantin asukkaille entisen kunnan keskuksen kehittämiseksi. Hän toivoo monien asukkaiden liittyvän häneen markkinayhdistykseen. Lisätietoja heidän yhdistyksestään voit tarkistaa heidän Facebook-sivullaan, jolla on heidän nimensä.

Hyvä liiketoiminta myyjille

Noin 30 myyjää osallistui markkinointipäivään, mikä on kunniallinen lukumäärä valtavasta joukosta markkinoiden ostajia. Uudenkaupungin markkinavalvoja Terttu Lundelin, joka rakensi myymälänsä aukiolle, on yksi yhdistyksen hallituksen jäsenistä. Yhdistyksen avulla hän pystyi toimittamaan myyjille pöydät Männäisten torilla.

“Markkinapöydät sopivat hyvin tähän, ja myyjien on helpompi näyttää tavaroitaan”, Lundelin sanoo.

Lundelinin laskelmien mukaan kolmekymmentä myyjää ja näytteilleasettajaa oli liittynyt ensimmäiseen markkinointitapahtumaan. Oli vaikuttava saavutus yhdistää suuri määrä myyjiä yhteen tilaan, jotta heidän tuotteensa saataisiin yleisön saataville. Toivottavasti yhdistys näkee myyjien määrän lisääntyvän tulevina markkinoiden päivinä.

Markkinatapahtuma ei ollut vain myyntitapahtuma. Lapsille järjestettiin poniretkiä ja pelejä viihdyttää nuorempia osallistujia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira